Ole fuafuaga ole fetuunaiga a Saina ile 2022 ua faʻasalalau: Mai Ianuari 1st, o nei oloa o le a leai ni tau!

FAAMATALAGA:O le upega tafaʻilagi a le Matagaluega o Tupe na lipotia i le aso 15 o Tesema e faʻapea, ina ia mafai ona faʻatinoina atoatoa, saʻo ma atoatoa le faʻaogaina o le atinaʻe fou, lagolago le fausiaina o se atinaʻe fou, ma faʻaauau pea ona faʻaleleia le tulaga maualuga o le atinaʻe, faatasi ai ma le faʻatagaina a le Fono a le Setete, na tuʻuina atu e le Komisi o Faʻasologa o le Fono a le Setete se faʻasilasilaga e faʻapea o nisi o oloa o le a fetuunai i le 2022. Tiute faʻaulufale mai ma auina atu i fafo.

FUAFUAGA FESUAIGA O LE TOE MO LE 2022:

1. Fa'asologa o tau mai fafo

E tusa ai ma le "Tulafono a le Malo o Saina i Faiga Faʻaulufale mai ma Faʻatau Atu", o le 2022 toe teuteuga o le "Igoa o Oloa ma Faiga Faʻatonu", maliega faʻale-tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga, ma le atinaʻeina o pisinisi a loʻu atunuu, o fua faatatau o lafoga nei. o le a fetuunai:

(1) Le fua faatatau o lafoga a le atunuu e sili ona fiafia i ai.
E tusa ai ma le suiga o tulafono faatonutonu o lafoga ma le fetuunaiga o mea tau lafoga, o le fua faatatau o lafoga a le atunuu e sili ona fiafia i ai ma le fua faatatau masani o lafoga e tatau ona fetuutuunai e tusa ai (silasila i luga o le Laulau 1 ma le 8).
E amata ia Iulai 1, 2022, o le lafoga sili ona fiafia i ai le atunuu mo oloa faʻamatalaga tekonolosi o loʻo lisiina i le faʻasologa o le "Teuteuga i le Faʻasologa o Faʻasalaga Faʻasologa o le Malo o Saina o le ulufale atu i le Faalapotopotoga o Fefaʻatauaʻiga a le Lalolagi" o le a faʻaititia i le lona fitu. laa (tagai i le Faamatalaga 2).
Fa'atinoina o tau fa'aulufale mai mo oloa e 954 (e le'o aofia ai le tau o oloa);amata mai ia Iulai 1, 2022, o le a fa'aleaogaina le tau fa'aulufale mai mo oloa o lo'o aofia i maliega fa'atekonolosi fa'amatalaga e fitu (silasila i le Laulau Fa'apipi'i 3).
O le fua faatatau o lafoga a le atunuu e sili ona fiafia i ai e faatatau i oloa faaulufale mai e afua mai i le Republic of Seychelles ma le Democratic Republic of Sao Tome ma Principe.

(2) Fa'asologa o tau o lafoga o tau.

Fa'aauauina le fa'atinoina o le fa'atonuga o le tau o oloa i vaega e valu o oloa, e aofia ai saito, sana, maumaga ma araisa, suka, fulufulu mamoe, fulufulu mamoe, cotton, ma vaila'au fa'ama'i, ma le fua faatatau o lafoga e le suia.Faatasi ai ma i latou, o le fua faatatau o lafoga mo le urea, faʻamaʻi faʻafefiloi, ma le ammonium hydrogen phosphate fertilizer o le a faʻaauau pea ona faʻatinoina le lafoga le tumau mai fafo, ma o le lafoga o le a tumau pea e le suia.Fa'aauau le fa'atinoina o le lafoga fa'ase'e i luga o se aofa'iga o le iila fa'aulufale mai, ma o le lafoga o le a tumau pea e le suia (silasila i le Laulau Fa'apipi'i 4).

(3) Lafoga masani.

E tusa ai ma maliega tau fefaʻatauaʻiga saoloto ma faʻasalalauga faʻapitoa tau fefaʻatauaʻiga na sainia e loʻu atunuu ma faʻamalosia i atunuu poʻo itulagi talafeagai, o fua faatatau o lafoga o feagaiga e faʻatatau i nisi o oloa faaulufale mai e afua mai i atunuu e 28 poʻo itulagi i lalo ole 17 maliega: Muamua, Saina ma Niu Sila. , Peru, Costa Rica, Suitiselani, Iceland, Korea i Saute, Ausetalia, Pakisitana, Georgia, ma Mauritius Fefa'ataua'iga Fefa'ataua'iga e fa'aitiitia ai tau;China-Switzerland Free Trade Agreement o le a faʻalauteleina oloa mai nisi maliega IT amata mai ia Iulai 1, 2022 e tusa ai ma tulafono faatonutonu Faʻaititia le fua faatatau o lafoga o feagaiga.Lona lua, o maliega tau fefa'ataua'iga saoloto i le va o Saina ma ASEAN, Chile, ma Sigapoa, fa'apea fo'i ma le "Closer Economic and Trade Relations Arrangement (CEPA)" ma le "Cross-Strait Economic Cooperation Framework Agreement" (ECFA) i le va o Mainland ma Hong Kong. ma Macau ua mae'a fa'aitiitiga lafoga.Fa'aauau Fa'atino le fua faatatau o lafoga o feagaiga.Lona tolu, o le a fa'aauau pea ona fa'atinoina le Maliega Fefa'ataua'iga a Asia ma le Pasefika, ma o le a fa'aititia le fua faatatau o lafoga o feagaiga mo nisi o oloa fa'alauteleina i lalo o le maliega fa'atekonolosi fa'amatalaga mai ia Iulai 1, 2022 (silasila i le Fa'aopoopoga 5).

E tusa ai ma le“Maliega Fa’a-Pa’aga Fa’a-Fa’aitumalo Atoa”(RCEP), o le maliliega o loʻo faʻatinoina mo nisi o oloa faʻaulufale mai e afua mai Iapani, Niu Sila, Ausetalia, Brunei, Cambodia, Laos, Singapore, Thailand, Vietnam ma isi vaega konekarate e 9 ua amata faʻamalosia Le fua faatatau o lafoga mo le tausaga muamua (silasila i le Laulau Faʻapipiʻi 5);o le taimi o le faʻatinoga mo vaega mulimuli ane aoga o le a faʻasalalau faʻapitoa e le Komisi o Faasologa o le Fono a le Setete.E tusa ai ma aiaiga o le "eseesega o tau" ma isi aiaiga o le maliliega, e tusa ai ma le RCEP atunuu na afua mai ai oloa faaulufale mai, o fua faatatau o tau o loʻu atunuu ua malilie i ai mo isi vaega konekarate ua amata faamamaluina i lalo o le RCEP e tatau ona fa'aaoga.I le taimi lava e tasi, e fa'ataga le au fa'aulufale mai e talosaga mo le fa'aogaina o le fua faatatau o lafoga maualuga a lo'u atunu'u mo isi vaega fa'akonekarate ua amata faamamaluina i lalo o le RCEP;po'o, afai e mafai e le tagata fa'aulufale mai ona tu'uina atu tusi pasi talafeagai, fa'ataga le tagata fa'aulufale mai e talosaga mo le talosaga a isi vaega fa'akonekarate lelei a lo'u atunu'u e feso'ota'i ma le gaosiga o oloa.Tulaga maualuga o lafoga o feagaiga a Pati.

E tusa ai ma le Fefaʻatauaʻiga Fefaʻatauaʻiga i le va o le Malo o le Malo o Saina ma le Malo o le Royal Kingdom of Cambodia, o le fua faatatau o lafoga o le tausaga muamua o le maliliega e faʻatatau i nisi o oloa mai fafo e afua mai i Cambodia (silasila i le laulau faʻapipiʻi 5).

Afai o le fua faatatau o lafoga a le atunuu e sili ona fiafia i ai e maualalo ifo pe tutusa ma le fua faatatau o lafoga ua malilie i ai, afai o le maliega e iai aiaiga, e tatau ona faatino e tusa ai ma le maliega talafeagai;afai o le maliega e leai ni aiaiga, e tatau ona faʻaaoga ia lua mai le pito i lalo.

(4) Lafoga fa'apitoa.

O fua faatatau o lafoga fa'apitoa o le a fa'atinoina mo atunu'u e 44 e le'i atia'e e aofia ai le Republic of Angola ua fa'amauina so'otaga fa'alemalo ma Saina ma fa'amae'aina le fefa'asoaa'i o fa'amatalaga (silasila i le laulau fa'apipi'i 6).

 

2. Fuafuaga o lafoga auina atu i fafo
 Fa'aauau le fa'atinoina o tau o oloa e 106 e aofia ai le ferrochrome, ma fa'aopoopo le tau o oloa auina atu i fafo i oloa e lua e aofia ai le phosphorus ma le 'apamemea pa'u e ese mai i le phosphorus samasama (silasila i le laulau fa'apipi'i 7).UAmea.

 

3. Tulafono o lafoga ma mea tau lafoga
O oloa faaulufale mai ma le auina atu i fafo a lo'u atunuu o le a fetuutuunai faatasi ma le 2022 toe teuteuga o le “Commodity Names and Coding Harmonized System”, ma o nisi o tau o mea ma faamatalaga o le a fetuunai e tusa ai ma manaoga i totonu o le atunuu (tagai i luga o le laulau 1, 8-9).A maeʻa le fetuunaiga, o le numera o lafoga i le 2022 e 8,930.

 

4. Taimi fa'atinoga
O le fuafuaga o loʻo i luga, seʻi vagana ua faʻamaonia, o le a faʻatinoina mai ia Ianuari 1, 2022.

 

So'oga i le fa'aaliga ma le fa'atulagaga:

http://gss.mof.gov.cn/gzdt/zhengcefabu/202112/t20211215_3775137.htm

 

Punavai:Matagaluega o Tupe a le Malo o Saina.

Faatonu: Ali

 

FA'AMATALAGA O O'OGA:

black cold rolling tube    Hydraulic Tubes     https://a230.goodao.net/api5lgr-b-black-painted-line-pipe-2-product/

SA'O PAPA u'Amea                                     PA'UUU'A LE'A FA'A'AU         API 5LGr.B Paipa Laina Vali Uliuli


Taimi meli: Tes-16-2021